A Google Térképen a csoporttervezés létrehozása és használata



A Google Térkép nemrégiben frissítette az elmefúvó funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy együtt tervezzék meg a hangout-helyeket barátaikkal. Az új funkció hozzáadása a Google Térképet egy navigációs alkalmazásból egy nagyszerű tervezőeszközvé teszi, amely még nincs szükség további telepítésre, ha Android-on van.

Ez az útmutató megmutatja, hogyan hozhat létre csoportokat, további célállomásokat, megoszthatja ismerőseit és futtathat szavazásokat a Google Térképen.

Csoport létrehozása és úti célok hozzáadása a Google Térképen

A Google Térkép lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy célállomást, hogy megtervezze egy utazást vagy egy hangoutot barátaival. Ezt a Google Térkép alkalmazás kezdőképernyőjén teheti meg. Itt találja meg a célcsoportok létrehozását és hozzáadását.

  1. Nyissa meg a Google Térkép alkalmazást az okostelefonján. Győződjön meg róla, hogy a Google Térkép alkalmazás legújabb frissített verziója van.
  2. Érintse meg a keresősávot, és keresse meg a meglátogatni kívánt helyek típusát. (Például, éttermek, gyógyfürdők, turisztikai helyek stb.).
  3. Amikor megjelenik a helyek listája, húzza fel és bontsa ki a területét (vagy a kívánt helyet) tartalmazó teljes listát.
  4. Érintse meg és tartsa lenyomva a választott helyeket. Az első egy listát hoz létre, és a többi helyre is hozzáadhatja az azonos listához másikat.

Ha másik helyet szeretne hozzáadni a listához, amely nem szerepel az aktuális keresési eredményben, kövesse a következő lépéseket.

  1. A bővítéshez érintse meg a lebegő listát.
  2. Görgessen lefelé, és érintse meg a Hely hozzáadása pontot.
  3. Keresse meg a helyet, és válasszon egyet a keresési előnézetből.
  4. Az új hely most hozzáadódik a listához.

Lista megosztása a barátaival

A létrehozott lista látható lesz a képernyő tetején a lebegő kör alakú fejben. Érintse meg a gombot a megnyitásához, és érintse meg a megosztási gombot a felső részen, hogy megosszon barátaival. Szintén csatlakozhatnak a csoporthoz a szerkesztéshez, úti célok hozzáadásához, szavazáshoz a szavazáshoz stb. Itt van, hogy megoszthassa a listát, hogy több barátot adjon a szavazáshoz.

  1. Érintse meg az okostelefon képernyőjén a lebegő listát.
  2. Érintse meg a Megosztás gombot a tetején.
  3. Adjon meg megfelelő nevet a listához.
  4. Érintse meg a megosztási gombot, és látni fogja a link megosztásának lehetőségeit.

Az új listára mutató linket megoszthatja bármelyik barátaival. Amikor megérinti a linket, a Google-fiókok bármelyikével csatlakozni fognak a csoporthoz. A csoport tagjai is átnevezhetik a listát, hozzáadhatnak helyeket, szavazhatnak, stb. A szavazás módszere hasonló és nem tetsző gombokat használ. Az egyes személyek által hozzáadott helyeket a maga is kedveli. Emellett jelvényeket is hozzáad a felfelé helyezett helyekhez.

Szerkessze vagy törölje a listát

Az egyes tagok számára biztosított rövid listák szerkesztési hozzáférése és a csoport átnevezése is lehetséges. Csak az a személy, aki létrehozta a listát, törölheti a teljes listát. Mások csak elhagyhatják a csoportot. Íme, hogyan szerkesztheti a csoportadatokat, vagy törölheti a teljes listát.

Elveti a lebegő ikont

Ha a képernyőn szeretné eltávolítani a lebegő listát, egyszerűen érintse meg és húzza azt a képernyő alsó szélére. Az elutasított listák elmentésre kerülnek a Térképek mappába, és később visszatérhetünk hozzá. Miután a listát elutasítottuk, azonnal létrehozhat egy másik rövid listát is. Az elutasított lista megkereséséhez menjen végig a lépéseken.

  1. Húzza balról jobbra, vagy érintse meg a hamburger menü ikonját.
  2. Menj a helyedre .
  3. Léptessen a SHARED fülre.
  4. A lista megnyitásához nyissa meg a gombot, és a lebegő gomb az előző képernyőre visszatér.

Nevezze át a listát

A rövid listához nevet állíthat be, amikor megérinti a megosztási gombot. Csak a megosztási ablakban van lehetőség a név nevének beállítására. Miután megadta a nevet, könnyen átnevezheti a listát.

  1. Nyissa meg a listát, és érintse meg a jobb felső sarokban lévő három pont ikont.
  2. Érintse meg az átnevezést .
  3. Adjon meg nevet, és érintse meg a Mentés gombot.

Törölje a listát

  1. Érintse meg és bontsa ki a lebegő gombot a lebegő gombról.
  2. Érintse meg a jobb felső sarokban lévő három pont ikont (ellipsis).
  3. Érintse meg a törlést . Nem lesz megerősítés, és nem lesz képes helyreállítani a törölt listát.

Csak a csoport / lista létrehozója képes törölni a teljes listát.

Hely törlése a listából

A teljes lista törlésével ellentétben bármely tag könnyen eltávolíthat egy helyet a listából egy egyszerű gesztussal. Mindössze annyit kell tennie, hogy a helyet jobbról balra húzza, hogy megtalálja a törlési gombot. A feltárt gomb megnyomásával eltávolíthatja a helyet a listából.

Nézet mód módosítása

Jelenleg két nézetmód áll rendelkezésre a Google Térkép csoporttervezési funkciójában - Ma és listán. A kettő között egyszerűen válthat. A listanézet csak a hely nevét, a képrészletet, a teljes Google minősítést és a helyétől való távolságot mutatja. Másrészről a térképnézet a térképen a célhely teljes helyét és helyét mutatja.

Annak érdekében, hogy a Google Maps csoporttervezés rövid listájából a nézet mód között váltson, érintse meg a térkép tetején található Térkép ikont. Ha vissza szeretné állítani a listát, egyszerűen érintse meg a lista ikont.

A csoporttervezési szolgáltatás csak sok felhasználóval húzódott ki, és sokan nem tudják, hogyan kell használni. Remélhetőleg a cikk segítette Önt az új funkció használatában a Google Térképen. Várható, hogy a jövőbeni frissítéseknél több funkció is szerepel.

Előző Cikk

A legjobb 3 iOS alkalmazás az iPhone érzékelők és funkciók teszteléséhez

A legjobb 3 iOS alkalmazás az iPhone érzékelők és funkciók teszteléséhez

Mindannyian szeretjük az Apple termékeit. Akár iPhone-ról, iPad-ről, akár MacBook-ról beszélünk, az Apple mindig meglepett minket a vonal innovációjának csúcsával. Napjainkban okostelefonjaink meghaladják a több korlátot, és olyan erőteljes eszközökké váltak, amelyek több ezer folyamatot futtathatnak rajta, még egy zavar nélkül is. Olyan sok folyamat egyide...

Következő Cikk

Hogyan használjuk a WhatsApp-ot SIM vagy telefonszám nélkül?

Hogyan használjuk a WhatsApp-ot SIM vagy telefonszám nélkül?

Facebook Twitter pinterest WhatsApp Távirat A WhatsApp-fiók a telefonszámon alapul, és telefonszámot (azaz SIM-kártyát) kell használnia a WhatsApp telepítéséhez és használatához Android / iOS telefonon. Nem könnyű megkapni a WhatsApp aktiválási kódot, ha a telefon nem rendelkezik érvényes SIM-kártyával. És a WhatsApp nem ind...